söndag 26 januari 2014

Studiebesök på Rosendale Primary School

image21

Gårdagens studiebesök var, för några av oss, förlagt till Rosendale Primary School i sydvästra London. Skolan bestod av flera byggnader och rymde 700 elever i åldrarna 1 - 11 år. Vi visades runt av de äldre eleverna  som stolt berättade om verksamheten.

Eleverna satt i grupper om fyra i klassrummen och vid varje bord samsades man om en iPad. Den användes i första hand för dokumentation och reflektion i direkt anslutning till arbetsuppgifterna. Läraren fick då en snabb och samlad bild av elevernas insats och var han eller hon befann sig.

image25

Dylan Wiliams tankar genomsyrade hela verksamheten och likaså Reggio Emilia filosofins tankar. På skolan hade man satsat på att anställa lärare med specifika kompetenser såsom en bildlärare, musik - och idrottslärare. Det innebar att det fanns möjlighet för eleverna att spela instrument och vara med i en orkester. Bildläraren kompletterade lärarens undervisning genom att koppla det teoretiska till skapande. Runt omkring på skolan fanns elevernas alster uppsatta, inramade målningar, lerkrukor på vägghyllor etc

image19

image20

image23

 En annan rolig sak som man arbetade med på skolan var att varje vecka, fredagar kl. 15.00,  sända en 10 minuter lång radiosändning. Det är fem elever och en lärare som ansvarar för detta och alla elever och lärare på skolan lyssnar tillsammans på veckans radiosändningar. Sändningen finns tillgänglig på nätet, vilket gör att även föräldrarna kan lyssna. Under fredagens sändning skickade de en liten hälsning till oss som besökt skolan under dagen. Studiebesöket på Rosendale Primary School var väldigt givande och vi kände oss glatt bemöta av både elever och lärare. Tillbaka tar vi med oss många olika idéer att inspireras vidare av.

 

1 kommentar:

  1. Anna-Lena Kullendorff26 januari 2014 kl. 20:23

    Vad spännande och intressant det låtermed studiebesöken. Ska bli jättekul att höra mer om era upplevelser och hur vi ska kunna ta tillvara era nya kunskaper och erfarenheter från Londons skolor i vår verksamhet på skolan.

    SvaraRadera