onsdag 20 mars 2013

IKT-dag Norr

Tisdagen den 14 mars fylldes Fäladsgården av pedagoger från alla förskolor och skolor på norr. Den dagen hade vi en gemensam utvecklingsdag om hur man kan använda digitala verktyg för att höja lärandet till nya nivåer.

På förmiddagen blev vi inspirerade av Joachim Thornström (som bl a har gjort webbsidan ”Skolväskan”). På eftermiddagen hade vi workshops med olika digitala verktyg och dagen avslutades därefter med ett TeachMeet.  Ett TeachMeet är ett möte där pedagoger kan dela med sig till andra pedagoger om något digitalt man vill berätta om och kanske inspirera andra. Man kan prata 2 eller 7 min och det är slumpen som avgör om man får komma fram och i vilken ordning. Om man inte håller tiden så får de övriga deltagarna avbryta genom att kasta gosedjur på talaren. TeachMeet brukar vara ett trevligt och lite lättsamt sätt att få ta del av andras erfarenheter. Själv hade jag anmält mig att tipsa om olika webbaserade gratisverktyg man kan använda i undervisningen, men jag blev inte dragen :) Så kan det bli!

Vi hade också besök av Johanna Karlén från IKT-samordningen i Lund. Här kan du läsa om vad hon skriver om dagen: Blogginlägg 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar